The home of Eurovision lyrics

Song Information
Music: Boban Apostolov-Džani
Lyrics: Fani Hristova

Macedonian
Ti mi dade ljubov, nežnost, se što nekoj, bi posakal
Me ljubeše so celo svoe srce, malečka, no ne zaslužuvam
I sega docna e, da baram od tebe da me razbereš
Za site solzi tvoi, kriv sum dobro znam jas

Ne mila nemožam, da gi gledam tie tažni oči tvoi
Zatoa najdobro e da zaminam, i sosema sam da ostanam

Koga bi možel jas da te ljubam ko što ljubev, bi ostanal
No srce ladno ko mraz nemože, toa skršeno e za da ljubi pak

Ne, ne ti treba tebe ova mila moja, malečka
Da možev barem malku ljubov da ti dadam jas, a nemožam
Bi bilo različno i nemaše da se plašam, ne, ne
Za site solzi tvoi kriv sum dobro znam jas

Ne mila nemožam, da gi gledam tie tažni oči tvoi
Zatoa najdobro e da zaminam, i sosema sam da ostanam

Koga bi možel jas da te ljubam ko što ljubev, bi ostanal
No srce ladno ko mraz nemože, toa skršeno e

Kje najdeš ljubov kaj nekoj drug sto znae da usrekji
A jas kje probam da sfatam kako dozvoliv toa da te izgubam

Koga bi možel jas da te ljubam ko što ljubev, bi ostanal
No srce ladno ko mraz nemože, toa skršeno e za da ljubi pak

Cyrillic script
Ти ми даде љубов, нежност, се што некој, би посакал
Ме љубеше со цело свое срце, малечка, но не заслужувам
И сега доцна е, да барам од тебе да ме разбереш
За сите солзи твои, крив сум добро знам јас

Не мила неможам, да ги гледам тие тажни очи твои
Затоа најдобро е да заминам, и сосема сам да останам

Кога би можел јас да те љубам ко што љубев, би останал
Но срце ладно ко мраз неможе, тоа скршено е за да љуби пак

Не, не ти треба тебе ова мила моја, малечка
Да можев барем малку љубов да ти дадам јас, а неможам
Би било различно и немаше да се плашам, не, не
За сите солзи твои крив сум добро знам јас

Не мила неможам, да ги гледам тие тажни очи твои
Затоа најдобро е да заминам, и сосема сам да останам

Кога би можел јас да те љубам ко што љубев, би останал
Но срце ладно ко мраз неможе, тоа скршено е

Ќе најдеш љубов кај некој друг сто знае да усреќи
А јас ќе пробам да сфатам како дозволив тоа да те изгубам

Кога би можел јас да те љубам ко што љубев, би останал
Но срце ладно ко мраз неможе, тоа скршено е за да љуби пак

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visitors from around the world

free counters