The home of Eurovision lyrics

rosela-gjylbegu_lead

Song Information
Music: Sokol Marsi
Lyrics: Jorgo Papingji

Albanian
Erdhëm në jetë mbi djepin e vjetër
Një frymë perendie na ngrohen të dy
Ne ëndrren tonë nuk kishim gjë tjetër
Veç qiellin në zemrën e diellin në sy

Mos harro ti djepin e lashtë, mos harro
Unë jam përsëri po ajo e sot “po më thua s’të njoh”

Dua të zgjohem përjetë nga kjo ëndërr
Të më mbash si një foshnjë në zemër
Jam e jotja, kam deshirë të të shoh

Dua çdo trokitjë në rrahje e zemrës
Të të flasi me gjuhën e nënës
Hapma zemrën, jo ti kurrrë mos ma mbyll

Si nënën time të njoh
Si bijën tënde përse nuk më njeh
Në qiellin tënd më prano
Dhe si gjithë yjet të ndizem atje

Si nëna ime të dini
Si vajza e juaj nuk e di pse
Në qiell kanë tendencë të pranojnë
Dhe si të gjitha yjet në flakët ka

Krahët i kam për të fluturuar
Se zogu i lirë jo kurrë s’mund të rri në kafaz
Mos harro ti djepin e lashtë, mos harro
Unë jam përsëri po ajo

Dua të zgjohem përjetë nga kjo ëndërr
Të më mbash si një foshnjë në zemër
Jam e jotja, kam deshirë të të shoh

Dua çdo trokitjë në rrahje e zemrës
Të të flasi me gjuhën e nënës
Hapma zemrën, jo ti kurrrë mos ma mbyll

Si nënën time të njoh
Si bijën tënde përse nuk më njeh
Në qiellin tënd më prano
Dhe si gjithë yjet të ndizem atje

Dua të zgjohem përjetë nga kjo ëndërr
Të më mbash si një foshnjë në zemër
Jam e jotja, kam deshirë të të shoh

Dua çdo trokitjë në rrahje e zemrës
Të të flasi me gjuhën e nënës
Hapma zemrën, jo ti kurrrë mos ma mbyll

Si nënën time të njoh
Si bijën tënde përse nuk më njeh
Në qiellin tënd më prano
Dhe si gjithë yjet të ndizem atje

Translation
We came to this life above the old cradle
A breath of divinity warmed us both
In our dream we had nothing else
Only the sky in our hearts and the sun in our eyes

Don’t forget the ancient cradle, don’t forget
I am still her and today you tell me “I don’t know you”

I want to wake up forever from this dream
So you can hold me in your heart like a child
I am yours, I want to see you

I want every beat of the heartbeat of your heart
To talk to you in your mother tongue
Open my heart, no don’t ever close it

I know you like my mother
Why don’t you recognise me like your child
Accept me into your sky
And let me light up like the stars

I know you like my mother
Why don’t you recognise me like your daughter
Accept me into your sky
And let me set the stars on fire

My arms are flying
‘Cause a free bird, no, it can never stay in the cage
Don’t forget the ancient cradle, don’t forget
I am still her

I want to wake up forever from this dream
So you can hold me in your heart like a child
I am yours, I want to see you

I want every beat of the heartbeat of your heart
To talk to you in your mother tongue
Open my heart, no don’t ever close it

I know you like my mother
Why don’t you recognise me like your child
Accept me into your sky
And let me light up like the stars

I want to wake up forever from this dream
So you can hold me in your heart like a child
I am yours, I want to see you

I want every beat of the heartbeat of your heart
To talk to you in your mother tongue
Open my heart, no don’t ever close it

I know you like my mother
Why don’t you recognise me like your child
Accept me into your sky
And let me light up like the stars

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visitors from around the world

free counters