The home of Eurovision lyrics

Song Information
Music: Voltan Prodani
Lyrics: Zhuljana Jorganxhi

Gjashtë tela bëre rrugë pafund
Ku thure gjithë ëndërrat e tua
Sa valë ka deti, që përkund
Me tinguj jetës i the të dua

Kitares pluhurin, ti ia shkund
Dhe vite pas më kthen mua

Për ty muzika, ish gjithësia
Me tinguj jete, të kësaj bote
Gishtat e tua bënin magji
Aty rrihte kjo zemra jote
Dhe papritur dridhet shpirti, o Zot

Ah, një ditë, çfarë ish kjo ditë e mallkuar
T’i hodhën prangat mizërisht në ato duar

Gishtat e tu sa nuk thirrën
“S’lidhet muzika, o të mallkuar
Nuk lidhen tingujt me zinxhirë
S’lidhet mendja me asnjë prangë”

Ah, një ditë, çfarë ish kjo ditë e mallkuar
T’i hodhën prangat mizërisht në ato duar

Gishtat e tu sa nuk thirrën
“S’lidhet muzika, o të mallkuar
Nuk lidhen tingujt me zinxhirë
S’lidhet mendja me asnjë prangë”

Nga ty më ndanë, nga ty më ndanë

Një ditë e mora kitarën vetë
E pashë, se rruga ishte e gjatë
Të mos këputej një fill ëndrre
Në gjurmët e tua eca, o Atë
Dhe papritur dridhet shpirti, o Zot

Dëgjoje këngën time, ti o Atë
Ringjallet ëndërra jote, sado pak

Gishtat e tua magji bëjn’ prapë
Me tinguj ngjyra të kësaj bote
Merr kitarën, o Atë, i dashur
Pluhurin viteve ua shkund

Gishtat e tua magji bëjn’ prapë
Me tinguj ngjyra të kësaj bote
Merr kitarën, o Atë, i dashur
Pluhurin viteve ua shkund

Dëgjoje këngën time, ti o Atë
Ringjallet ëndërra jote, sado pak

Gishtat e tua magji bëjn’ prapë
Me tinguj ngjyra të kësaj bote
Eja të lozim të dy bashkë
Rrug’ e muzikës është përjetë e pafund
E pafund, e pafund, ah

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visitors from around the world

free counters