The home of Eurovision lyrics

elhaida-dani_lead

Albania
Song Information
Music: Aldo Shllaku
Lyrics: Viola Trebicka, Sokol Marsi
Eurovision Song Contest 2015
Did Not Participate

Albanian
Unë jam një det ku ti lundron
Një anije kujtimesh mbushur plot
Me copëza jete, ngjyra vjeshte të vonë
Ti je ai, tek unë ti jeton

Mendime, ethe dhe zjarr si diell
Si llavë e nxehtë në trup më përshkron
Më flet me gjuhën e zemrës
Dhe atë çast kur në sytë e mi mungon

Unë të kërkoj dhe lart fluturoj
Një aromë pa fund dhe ëndërr pa mbarim
Ti je për mua, je një dritë
Dhe botën e çoj unë të kërkoj
Një jetë me ty të jetoj

Përballë me ty lart fluturoj
Në krahët e tu marr forcë e s’të lëshoj
Ti qiell i pastër që dimrin tek unë e frikëson
Ty të kam diell dhe kurrë mos më lësho

Mendime, ethe dhe zjarr si diell
Si llavë e nxehtë në trup më përshkron
Më flet me gjuhën e zemrës
Dhe atë çast kur në sytë e mi mungon

Unë të kërkoj dhe lart fluturoj
Një aromë pa fund dhe ëndërr pa mbarim
Ti je për mua, je një dritë
Dhe botën e çoj unë të kërkoj
Një jetë me ty të jetoj

Këndon dhe hëna kur ti të jesh i marrë
Dy zemra bashkë stuhinë kthejnë në varkë
Se unë jetoj në trupin tënd tani
Ne jemi një port, gjithçka unë dhe ti
Ne jemi një

Gjithçka tek ty unë kërkoj dhe lart fluturoj
Një aromë pa fund dhe ëndërr pa mbarim
Ti je për mua, je një dritë
Dhe botën e shoh unë të kërkoj
Një jetë me ty do jetoj

Gjithçka tek ty unë kërkoj dhe botën e shoh
Me ty jetoj, me ty jetoj

Translation
I am a sea on which you sail
A ship full of memories
With pieces of life, colours of late autumn
You are the one, you live in me

Thoughts, fever and fire like a sun
Like hot lava you flow through my body
You speak to me in the language of the heart
And in that moment when my eyes can’t see you

I am looking for you and I fly high
An endless flavour and a dream without end
That’s what you are to me, you are a bright light
I could move the Earth to look for you
To live a life with you

Face-to-face with you I fly high
On your shoulders I get strength and I don’t let you go
You are a clear sky that scares away my winter
You are my sun, never let me go

Thoughts, fever and fire like a sun
Like hot lava you flow through my body
You speak to me in the language of the heart
And in that moment when my eyes can’t see you

I am looking for you and I fly high
An endless flavour and a dream without end
That’s what you are to me, you are a bright light
I could move the Earth to look for you
To live a life with you

Even the moon sings when you are crazy
Two hearts together turn a storm into a boat
Because I live in your body now,
We are a harbour, everything me and you
We are one

I am looking for you and I fly high
An endless flavour and a dream without end
That’s what you are to me, you are a bright light
I could move the Earth to look for you
To live a life with you

I look for everything in you and I see the world
I live with you, I live with you

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visitors from around the world

free counters